GENEL

50 YILLIK ÜYELER PLAKET

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, içinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda; toplumsal muhalefet üzerinde baskılar ve OHAL uygulamaları, anti demokratik uygulamaların bulunduğuna dikkat çekerek, “Biz meslek örgütü olarak mücadelemizi her zaman sürdüreceğimizi yinelemek istiyoruz.” dedi.

MMO Adana Şubesi’nin plaket töreni Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde yapıldı. MMO Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, geçmişe dönüp bakıldığında aynı şeylerin hissedildiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Bazı şeyler sizlerin de boğazına düğümleniyor. Ben bu ülkede sürekli gelecekle ilgili kaygıları dillendiren, itirazlarını sürekli demokratik yollarla yönetenlere ileten bir odanın yönetim kurulu başkanı olarak, çok temel bir konuyu tartışamamaktan dolayı yaşadığımız sıkıntıları paylaşmak istiyorum. 62 yılını devirmiş bu örgüt bugüne kadar böyle bir çılgınlıkla karşılaşmadı. Ülke savaşa girmişken ülkede bir darbe girişimi olmuşken, bombalar patlarken, ülke tarihinde hiç bu kadar sivilin ölmediği bir dönem yaşanırken nasıl oluyor da bu mecliste; bu kadar işsiz mühendis, bu kadar çok ve plansız bir şekilde mühendis mezun eden üniversite varken bu meclisten böyle bir karar çıktı? Bu ülkede yüz binlerce mühendis varken, bu ülkenin meclisi şöyle bir karar vermeye çalıştı: “Yabancı mühendislere sınırsız bir yetki verilmeye çalışıldı. Kendi vatandaşı olan mühendislere verilmeyen ayrıcalıkları, hakları yabancı mühendislere vermeye çalıştı bu iktidar” neyse ki; TMMOB gibi örgütler var bu ülkede ve buna engel olundu. İçinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda; toplumsal muhalefet üzerinde baskılar ve OHAL uygulamaları ve anti demokratik uygulamalar söz konusu iken, biz meslek örgütü olarak mücadelemizi her zaman sürdüreceğimizi yinelemek istiyoruz. Bugün burada emeğin, mesleğin, geçmişin ve deneyimin takdir edildiği onurlandırıldığı bir gecede buluştuk, aramızda odamızı bugünlere taşıyanlar, meslekte 25. 40. ve 50. yılını dolduranlar üstatlarımız var, hepinizi var gücümüzle alkışlıyoruz.

Şikâyet etme ve direnme hakkımız saklı kalsın, yine ederiz. Ama bugün teşekkür edelim. Zira bu teşekkür hayatın kendisi olsun, mesleğimiz olsun, ülkemiz olsun, Cumhuriyetimiz olsun bize, teşekkür edecek çok şeyler vermiştir. En başta, yaşıyor olmanın ayrıcalığı. Her sabah, bir başına yaşam olan yeni bir gün için uyanmak. O günü hevesle yaşamak, kendimiz için, başkaları için bir şeyler yapmak isteği duymak. Bizimle aynı görüşte olanlar. Elimizden tutup büyümemize yardımcı olanlar, bizi destekleyenler, bize mücadele gücü ve isteği verenler. Muhalifler. Farklı görüşleri öğrenmemize, değişik açıları görmemize olanak sağlayan karşıt görüşte olanlar. Dostlar. Farkında olmadan yanımızda buluverdiğimiz, bize yalnız olmadığımızı anlatan, bize kendimizi hatırlatan dostlar. İdeallerimizi, sevinçlerimizi, geçmişimizi, üzüntülerimizi paylaşan, bizi dinleyen, bizi anlayan ve önemseyen, huzur veren, nasihat veren, omuz veren, hem seven ve hem de sevilen o eşsiz insanlar. Olmaz olan şeyleri olur hale getiren, umudu canlı tutan, yaşama gülerek bakmamızı sağlayan iyimserler. Bizi dengede tutan pragmatistler. Bize iyiliğin ne olduğunu öğreten kötüler. Hayallerimizi canlı tutan romantikler. Gelecek. Bizi dünyanın ve insanlığın sorunlarını çözmeye götüreceğini umduğumuz, açlığı da, savaşı da, korkuyu da, kuşkuyu da, yalnızlığı da yenmemizi sağlayacak olan o ilerleme denilen şey. Geçmiş. Her şeyin eskiden nasıl olduğunu anlatan anılar. Her şeyin sürekli olduğu, birbirimize, birbirimizle konuşmaya zaman ayırdığımız, televizyonun, internetin, cep telefonlarının olmadığı o günler. Sağlık. Zihinsel ve fiziksel yeterliliğimiz. Ailemiz. Riske girmemizi, başarısız olsak da yolumuza devam etmemizi sağlayan, bağışlayan, destekleyen, karşılık beklemeden bize her şeylerini veren insanlar. Bu duygu ve düşüncelerle meslekteki 25 yılınızı, 40 yılınızı, 50 yılınızı kutluyorum.”

ONUR PLAKETİ

MMO Adana Şubesi’nde meslekte 50 yılını dolduran , Ahmet Babayiğit, Abdülvahit Zateroğlu, Kadri Koval ve Kazım Danyıldızı’na plaketini Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hasan Emir Kavi verdi. Meslekte 40 yılını dolduran 99 üye ile meslekte 25 yılını dolduran 51 üyeye plaketleri yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar tarafından sunuldu.

Başa dön tuşu