GENEL

4 bin yıllık meslek Avukatlık

“Bu başarının gerçek sahibi aileleridir” diyen Av. Küçük,  “Onları ve üstün gayret göstererek bu ruhsatı alan genç meslektaşlarımı da kutluyorum. Avukatlık 4 bin yıllık geçmişi olan ve toplumda saygın ve prestijli bir meslektir. Kişiyi statü olarak üst seviyelere taşıyacak ve sabırla yapıldığında ekonomik olarak ta rahat bir yaşam sağlayacak bir meslektir. Sizlere naçizane meslek kurallarına ve etiğine bağlı keyifli ve başarılı bir meslek yaşamı diliyorum.” diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından Hasan Emre Ağmaz, Mahmut Elegel, Ahmet ozan Kaykana ve Ezgi Öner meslek yemini ve cübbelerini giydikten sonra ruhsatnameleri takdim edildi. Cübbelerini; Av. H. Hüseyin Kılınç, Av. Şule Topaloğlu, Av. Nevzat Elçi ve Av. Hasan Alkan giydirdi.

 

Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda gerçekleşen törende Anayasa değişikliğini referandumuna ilişkin değerlendirmelerde yapan Av. Küçük,  “Hayır” oyu kullanacaklar üzerinde en üst düzeyde görevli resmi makamlar ağzıyla baskı, tehdit ve endişe ortamı yaratılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

 

Av. Küçük, darbe döneminin ürünü olan 1982 Anayasasının bugüne kadar 110 maddesinde değişiklik yapılmasına rağmen sivil anayasa hükmü kazanamadığını ve meşru olmadığını belirterek, “ Türkiye’nin olağan günlerinde, toplumun tüm kesimlerinin fikirlerinin, düşüncelerinin alınmak suretiyle sivil bir anayasa yapılması gerekir.

 

Ne yazık ki, bugün fiili ve hukuki koşulları bulunmamasına rağmen OHAL ve KHK’lar ile yönetilen ülkemizde, hukukun temel kuralları ihlal edilmekte, siyasal iktidar gibi düşünmeyenler ve  toplum üzerinde korku ve endişe hakim kılınmaya çalışılmaktadır. Anayasa değişikliği bu şartlar altında tam olarak toplumun serbest iradesini yansıtamayacaktır“ diye konuştu.

 

Ülkemizin en öncelikli sorununun terör olduğuna dikkat çeken Av. Küçük, “Ülkemizin temel sorunu güvenlik iken, kökten dinci, bölücü , ayrılıkcı  terör sorunu iken, insanlarımız halen AVM’lere, eğlence merkezlerine, toplu mekanlara gitmeye korkarken, ekonomi ciddi alarm verirken ve işsizlik yüzde 13’lere ulaşmışken, tek bir kişinin isteği çerçevesinde, “Artık fiili durum var. Anayasayı bu fiili duruma uygun hale getirmek gerek” söylemleri ile Anayasaya aykırı davranıldığı itiraf edilerek yapılmak istenen anayasaya değişikliği meşru olmayacaktır. 

 

Adana Barosu hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri , Avukatlık Kanunun 76. ve 95. maddelerinin gereği sonuna kadar savunma, koruma ve bu kavramlara işlevsellik kazandırma görevlerini yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞIYORUZ PANELİ

Adana Baro Başkanı Av. Küçük, konuşmasında katılımcıları Adana Barosu’nun, Eğitim İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte düzenledikleri TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Süheyl Batum ve Dr. Semih Dikkatli’nin konuşmacı olacağı 18 Mart 2017 Cumartesi günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda  yapılacak“Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” konulu panele davet etti.

 

Başa dön tuşu