TEKNOLOJİ

Youtube Üzerinden Artık Alışveriş Yapılabilecek

Google bünyesinde yer alan ve dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan Youtube, kullanıcı deneyimini arttırmak ve platformun sunduğu imkanları genişletmek için çeşitli adımlar atıyor. Youtube, dünyanın en çok bilinen e-ticaret alt yapısılardan birisi olan Kanada merkezli Shopify ile ortak çalışma yapacak. Bu sayede bugüne kadar Youtube'da yer almayan alışveriş yapma özelliği artık platforma eklenmiş olacak. Açıklanan yeni özelliğin önümüzdeki günlerde aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Alışveriş Youtube Üzerinden Gerçekleşecek

Youtube'un yakın zamanda dünyanın birçok yerinde aktif etmesi beklenen yeni özelliği sayesinde kullanıcılar ürünü direkt Youtube üzerinden alabilecekler. Böyle farklı bir siteye yönlendirmeye gerek duyulmadan kolayca alışveriş yapılmış olacak. İlk aşamada ABD'de test sürecinde olan özelliğin önümüzde günlerde birçok ülkede aktif olması bekleniyor.

Instagram'da Benzer Bir Özellik Açıklamıştı

Sosyal medya platformları ticaret açısından da oldukça büyük öneme sahipler. Dünya genelinde 1 milyarı aşan kullanıcı sayısına sahip olan Instagram da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada farklı siteye yönlendirmeye gerek duyulmadan DM üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapılabileceğini açıklamıştı. E-ticaret her geçen gün gelişirken önümüzdeki günler farklı sosyal medya platformlarının da benzer adımlar atması sürpriz olmayacaktır.

Başa dön tuşu