Sürekli Yorgunsanız Sebebi Bu Olabilir!

Kaliteli Uyku Hepimiz İçin Gerekli

Doktorların yetişkin hastalarda en sık karşılaştığı şikayetin yorgunluk olduğunu belirten Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, “Yorgunluk şikayetlerinde çoklukla yeterli ve kaliteli uyku almanın önemini vurgulamak, hastalara yeterli desteği sağlıyor.” dedi.

 

Kaliteli uykunun basit adımlarla kazanılabileceğini belirten Nasırcılar, “Kafein gibi uyarıcıların miktarını azaltmak; tablet, dizüstü bilgisayar ve telefon gibi elektronik cihazları uyku odasının dışında tutmak; uyunacak odanın karanlık ve serin olması, kaliteli bir uyku için ön koşullardır. Ayrıca güne dinç başlamak için 8 saatlik uyku düzeni rutinine mümkün olduğu kadar bağlı kalmalıyız.” diye konuştu.

 

Yorgunluğunuzun Sebebini Tespit Etmelisiniz

Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, kaliteli uyku uyumanıza ve dinlenmek için gerekli zamanı ayırmanıza rağmen yorgun hissediyorsanız, öncelikle sebebinin tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Nasırcılar, en sık karşılaşılan 6 yorgunluk sebebi ve basit önlemlerini şöyle özetledi:

 

1- Tiroid Hastalığı:

 

 

2- Hareketsiz Yaşam Tarzı:

 

Dr. Aşkın Nasırcılar, ofis ortamında harekete geçebilmek için önerilerini şöyle sıraladı:

 

 

 

 

3-Kronik Depresyon:

Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar depresyona bağlı yorgunluğu hafifletecek önerilerde bulundu:

 

 

4- Yetersiz/Kalitesiz Uyku:

Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, kaliteyi bir uykuyu destekleyecek önerileri şöyle sıraladı:

 

 

5- Duygusal Stres:

Anksiyete bozukluklarından uyku kayıplarına yorgunlukla bağlantılı pek çok soruna sebep olabilen duygusal stresi yaşayanların ancak üçte birinin tedavi gördüğünü söyleyen Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar,

 

 

6- Kan Şekeri Dengesizliği:

Dr. Aşkın Nasırcılar, kan şekeri seviyesini yönetmek için aşağıdaki besinlerden uzak durmanın fayda sağlayacağını belirtti:

 

Exit mobile version