Adana’da ejder meyvesinden alınan verim arttı

Adana'da bu yıl ejder meyvesinden alınan verim üreticisinin yüzünü güldürdü. Yaklaşık 2 yıl kadar önce Adana'nın Kozan ilçesinde narenciye bahçesi kurarken deneme amaçlı ejder meyvesi fidesi eken ve sonrasında sera kurma kararı alan girişimci Recep Ak, ilk hasadını gerçekleştirdiğini ve verimin son derece iyi olduğunu söyledi.

Adana’nın Kozan ilçesinde, yaklaşık 2 yıl kadar önce narenciye bahçesi kurmaya başladığı sırada Deneme amaçlı Ejder meyvesi fidesi alan ve fidenin bahçede meyve vermesi ile birlikte Sera kurma kararı alan üretici Recep Ak, yılın ilk hasadını gerçekleştirdi.

ALDIĞI VERİMDEN MEMNUN

Oğlu ile birlikte çiftçilik yaptığı sırada deneme amaçlı bir ejder meyvesi fidanı yetiştirdiğini ve meyve verdiğini görünce sera yapma kararı aldığını belirten Ak, 1 dönüm araziye ejder meyvesinin 6 farklı türünü diktiğini anlattı. Yaklaşık 18 ay önce meyvenin çeşitli türlerinin dikimini yaptığını söyleyen üretici, Bu yıl ilk hasadını gerçekleştirdi. Ejder meyvelerinin dikimden 15 ay sonra meyve vermeye başladığını belirten üretici Ak, Şu anda tamamen ihracata gittiğini fakat bölgede ürünün üretiminin artmasını sağlamak istediğini söyledi.

ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİNİ DEĞERLENDİRMEK GEREK

Adana’da Ejder meyvesi üreten Recep Ak,  artık geleneksel tarım ürünlerinin dışına çıkmak gerektiğini ve alternatif ürünlere bakmak gerektiğini söylüyor. 1 dönüm ejder meyvesinin dan gelen yıllık getirinin 100 dönümlük geleneksel tarıma eş olduğunu söyleyen Ak, aynı zamanda bakım maliyetinin de daha düşük olduğunu dile getirdi. 1 dönümlük Seraya sadece haftada 1 günümü ayırdığını belirten üretici, sezon sonunda 1 tonluk meyve beklentisi olduğunu ifade etti.

EV ÇİÇEĞİ HEM DE MEYVESİ TALEP GÖRÜYOR

Adana’da Ejder meyvesi üreticiliği yapan Recep Ak, zengin vitamin ve mineral kaynağı olan bu meyvenin Hem çiçeğinin hem de meyvesinin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi. Özellikle diyabet hastalarından yoğun talep aldığını belirten üretici, ejder meyvesinin tanesinin 30 liradan alıcı bulduğunu dile getirdi.

Exit mobile version